Mobile hjemmesider – 5 tips til forbedringer

 

Alle har vel rodet rundt på en hjemmeside med mobilen, for at finde den information man tidligere havde fundet på computeren. Man er nu på farten og skal bruge informationen! Det kan være en adresse, et telefonnummer eller noget helt tredje. Men hvad kan man som virksomhed gøre bedre, for at forbedre oplevelsen?

Gør vigtig information hurtig tilgængelig! – her er 5 tips

1. Gør hjemmesiden læsbar! Gå væk fra multi-kolonne layoutet og lav 1 kolonne. Det resultere i at tekst og billeder kan vises i læsbar størrelse på mobilens skærm. Lav derfor et stylesheet specielt for den mobile indgang.

2. Reducer tiden det tager at indlæse hjemmesiden, så man kan finde information hurtigt. Prøv at teste din egen hjemmeside med 3G eller Wifi slået fra. Lad evt. brugerne selv vælge hvilken udgave de ønsker at se jeres hjemmeside i – om det skal være den originale eller den mobile version.

3. At navigere på en hjemmeside med mobilen, kan være en helt anderledes oplevelse, end den man har foran computeren. Minimer indholdet af information, og fokuser på brugernes formål med at besøge jeres hjemmeside via mobilen. Præsenter derefter den afgrænsede information. Brug evt. Google Analytics for at se hvilke informationer de mobile brugere søger efter på jeres hjemmeside.

4. Overvej nøje i hvilket programmeringssprog du skriver din hjemmeside i. Undgå Flash! Understøttes ikke af iPhones.

5. Gør kontakt og adresse oplysninger hurtigt tilgængelige! Giv jeres telefonnummer et link til direkte opringning – Giv jeres adresse et link til direkte åbning af vejviserne (eksempelvis Google Maps eller Krak).

Avatar

Kristian Bonde Jensen

Blogger på Userdesign.dk - Cand.polyt i Produkt- og Designpsykologi