Wireframes

Wireframes værktøjer

Der findes et hav af værktøjer som du kan anvende til at lave dine wireframes. Jeg har valgt de 5 værktøjer, som jeg mener er de bedste til hvert deres formål.

1. Balsamiq Mockups

Balsamiq

Pris: 79$ (Windows og Mac) 

Balsamiq Mockups virker efter drag-and-drop princippet, hvor du vælger elementer såsom knapper og lister, som ligner at de er tegnet i hånden. Den grundlæggende tanke bag dette værktøj er at lave mock-ups som bevidst er low fidelity for at brugernes feedback ikke så meget handler om den grafiske oplevelse. Du kan blandt andet eksportere dine wireframes som en klikbar PDF.

2. Axure

Axure

Pris: 289 – 589$ (Windows og Mac)

Med Axure kan du nemt lave interaktive HTML mock-ups til både hjemmesider, apps og andre grafiske brugergrænseflader. Du kan lave sitemaps og anvende forskellige widgets i form af forskellige UI elementer. Du kan nemt se hvordan dit website eller app vil se ud på en computer eller smartphone med delingsfunktionen. 

3. Omnigraffle

Omnigraffle

Pris: 99.99$ (Mac og iPad)

OmniGraffle er en af mine favoritter til Mac. Dette værktøj gør det effektivt at arbejde med wireframes, diagrammer, proces diagrammer eller sidelayout i samme program. OmniGraffle hjælper dig med at forbinder linjer i diagrammer og tilpasse figurer og elementer i wireframes eller sidelayout.

4. Pencil project

PencilPris: Gratis (Windows og Mac)

Pencil er et gratis, open source værktøj som både finde til Windows og Mac. Du kan benytte nogle af de forskellige skabeloner som er inkluderet. Derudover har du mulighed for at eksportere dine wireframes til bl.a. HTML, PNG og PDF. Prøv det!

5. Fireworks

fireworks

Pris: ukendt (Windows og Mac) 

Fireworks giver dig mulighed for at designe prototyper til web, mobilen og tablet. CSS, herunder farver og skrifttyper kan exporteres, så stilen kan anvendes i den endelige løsning. Forskellige skabeloner er inkluderet, så man hurtigt kan lave sine wireframes.