CAPTCHA – 2. generation er kommet!

captcha-header

Jeg har oplevet det utallige gange, har du også? At blive offer for såkaldte computer-robotter, som via hjemmesider udsender reklamer eller såkaldt spam. I et forsøg på at forhindre sådanne angreb udstyrer hjemmesider sig ofte med CAPTCHAs (Completely Automated Public Turing-test to tell Computers and Humans Apart), hvilket har som navnet antyder til hensigt at skelne mellem menneske og robot (ofte forkortet bot). Normalt skal man indtaste en tekst, som i de senere år er blevet nærmest umulige at læse for os brugere. Dette sker i takt med at hackerne forbedre den såkaldte “optical character recognition” (OCR) til at løse disse CAPTCHAs.

godcaptcha2

Nu tilbyder areyouahuman.com en ny alternativ CAPTCHA løsning, som baserer sig på, at man skal løse spilbaserede opgaver, hvilket kræver en mere sofistikeret viden. I eksemplet overfor skal man “trække” det korrekte udstyr over til den rigtige sportsudøver. Jamen kan en bot ikke også løse denne opgave må man så spørge sig selv? Ifølge virksomheden bag bruger de meget tid på at teste og sikre deres løsning ved at anvende “machine learning”. De beskriver selv dette i deres egen præsentation fra Youtube:

Deres service kan implementeres gratis via deres hjemmeside www.areyouahuman.com. Det skal siges, at vi endnu ikke selv har haft mulighed for at anvende deres service.

Avatar

Kristian Bonde Jensen

Blogger på Userdesign.dk - Cand.polyt i Produkt- og Designpsykologi

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *